Friday, August 21, 2009

lamenye xmenulis....

hai semua...
lame kan xupdate blog ni..berbulan2..lps abes je blajar terus senyap menyepi..huhu..bkn ape..bile da abes blaja ni da xbyk activity..so, xde la cite nk dikongsi bersama..ckp psl abes blaja,Alhamdulillah sumenye selamat..sumenye lepas..w/pon result xde la memberansangkan sgt..yg penting xde la aku sangkut..huhu..(pttnye aku cite mende2 ni lame dulu)..hmm,klu xde aral InsyaAllah aku convo bln 10 ni(10,11 and 12)...tarikh xkonfem lg..kene tgg surat sampai..perasaan pas abes blajar ni mmg best..sbb xyah pk da psl assignment,quiz,exam..tp jauh dlm hati aku rindu mase2 blaja dulu..rindu lepak2 ngan kawan2,borak smp tgh mlm...then layan muvi ngan diorang..gossip..activiti waktu ptg..sume tu aku rindu.....tp tu la..mase akan terus berlalu tp memori2 tu akan ttp diingati...
sedar tak sedar, da 3 bln aku dok menganggur..huhu..br la aku tau betapa sshnye nk dpt keje..nk dpt panggilan interview pon ssh..kadang2 nk nangis rasenye..takaut..takut aku akan menganggur sampai tua..uwaaaaaaaaa..xnk la camtu kan..tp xpe..rezeki tu dtg dr ALLAH..kite kene berusah tanpa rase give up......InsyaAllah..spt yg slalu aku ckp pd diri sendiri, sabar itu akan membawa kita kpd sesuatu yg lebih baik...(ayat yg slalu aku gune utk pujuk diri sendiri bile aku ade problem).....
Esok bemula la Ramadhan..semoga ramadhan kali ini akan dipenuhi dgn amalan2 yg baik..selamat berpuasa semua........

5 comments:

EdaManAli said...

tau xpe, ingt sng nk cri keje...

cri jgn xcri...sy dulu 1 thn tnm anggo tau...keje jgk tuh!

Nur Adibah said...

Ida, kt convo 11/10 pagi Ahad skali ngan KAED n ICT..Kte da tgk kat website convo..Kte da wat link kat FB kte..Gi r tgk..

xOxO~fixa~ said...

ida...aku dah link kan blog ko kat blog aku k...
ol da best ida...
keep in touch ya...
=)

鞋子的 said...

弱者困於環境,智者利用環境~~加油!.........................

吃太飽 said...

我們唯一需要恐懼的事,是恐懼本身........................................